Prof. Politano - stručnjak za AAC iz Chicaga u posjetu Hrvatskoj

Prof. Politano - stručnjak za AAC iz Chicaga u posjetu Hrvatskoj

Prof. Patricia Politano, priznati stručnjak iz SAD-a početkom rujna dolazi u Hrvatsku kako bi održala niz predavanja i radionica o augmentativnoj i alternativnoj komunikaciji (AAC). Prof. Politano radi na University of Illinois at Chicago, Department of Disability and Human Development i više od 25 godine bavi se AAC-om kroz svoj znanstveni i stručni rad. Skupovi o AAC-u održat će se u Zagrebu, Rijeci i Splitu. 

AAC Zagreb

Skup u Zagrebu pod nazivom "Augmentativna i alternativna komunikacija - Mogućnosti komunikacije za osobe s invaliditetom" održat će se 3. i 4. rujna 2015. u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava. Ovaj skup s predavanjima i radionicama o augmentativnoj i alternativnoj komunikaciji namijenjen je terapeutima, AAC stručnjacima i osobama s invaliditetom i složenim komunikacijskim teškoćama. 

Ulaz je besplatan, uz obaveznu prijavu na ovoj adresiProgram skupa:

Četvrtak, 3.9.2015
15:15 – 16:00 Uvod u augmentativnu i alternativnu komunikaciju (AAC)
16:00 – 17:00 Pregled AAC metoda
17:00 – 18:00 Radionica: upoznavanje s AAC tehnologijom  (sudionici će imati prilike isprobati različite vrste AAC uređaja kao i softverskih rješenja)
18:00 – 19:00 Usvajanje AAC metoda: od procjene do realizacije. Završetak predavanja s raspravom i odgovorima na pitanja.

Petak, 4.9.2015
Tokom drugog dana naglasak je na različitim skupinama korisnika, kao i primjerenim pristupima usvajanju AAC metoda.
09:00 – 10:00 Pristupi u radu za osobe u početnoj fazi usvajanja AAC-a
10:00 - 10:45 Pristupi u radu za kontekstualno ovisnu komunikaciju
11:00 – 12:30 Pristupi u radu za osobe s poremećajima iz autističnog spektra
12:30 – 14:00 Pauza za ručak
14:00 – 15:30 AAC radionica: Jezik i rječnik - mogućnosti koje pruža AAC tehnologija
15:30 – 17:00 Prezentacije primjera iz prakse, rasprava

Facebook stranica skupa nalazi se ovdje.

AAC Rijeka

Skup u Rijeci održat će se u sažetijem jednodnevnom obliku 7. rujna 2015. od 12 do 17 sati u Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka. Riječki skup odvijat će se u organizaciji Međužupanijskog stručnog vijeća edukacijskih rehabilitatora, nastavnika i stručnih suradnika u srednjim školama i domovima. Skup u Rijeci priznavat će se kao stručno usavršavanje za sve one koji se prijave preko ettaedu.azoo.hr. Formular obavezne prijave za sudjelovanje na skupu nalazi se ovdje.

AAC Split

Skup u Splitu održat će se 9. rujna 2015. od 10 do 15 sati u Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj - Split. Sudjelovanje na skupu je besplatno. Obavezno je ispuniti prijavni formular, a moguća je prijava i preko Facebooka.

Osobne konzultacije

Svi zainteresirani mogu zatražiti i osobne konzultacije s prof. Politano putem ovog obrascaKonzultacije će se održati u sljedećim terminima:

  1. Rijeka 8.9.
  2. Split 10.9.
  3. Zagreb 11.9.

S obzirom na veliki interes provest će se selekcija svih prijava s ciljem da za što veći broj prijavljenih bude omogućen susret s prof. Politano. Pokušat ćemo slična pitanja grupirati tako da se neki razgovori na slične teme odrade u grupama. Za specifične slučajeve i zahtjeve nastojat ćemo osigurati individualni termin konzultacija.

Svi oni čije prijave budu prihvaćene dobit će svoj točan termin konzultacija (datum i vrijeme). Rezultati prijava i točan raspored konzultacija biti će objavljeni u subotu 5.9. na ovoj web stranici i na Facebook stranici grupe AAC Hrvatska.

Novo! Svima koji ste se prijavili za individualne konzultacije s prof. Politano uskoro će stići mailovi. Za Rijeku je već sve dogovoreno, ali za Zagreb i Split još se definiraju točni termini. Malo kasnimo zbog zgusnutog raporeda događanja, ali potrudit ćemo se da svi dobiju svoju priliku za razgovor.